Select Page

Učinkovito proti muham v hlevu

16. Maj 2023

Muhe povzročajo gospodarsko škodo, saj negativno vplivajo na počutje živali v hlevu in na paši, povzročajo izgubo apetita živali, s tem pa tudi zmanjšujejo prirejo mleka in mesa. Muhe so prenašalke bolezni in mikroorganizmov, saj lahko ena muha prenese prek 20 milijonov virusov, bakterij ali glivic. 

Samica hlevske muhe (Stomoxys Calcitrans) začne odlagati jajčeca, ko je stara komaj 48 ur. Tekom svojega odraslega življenja, ki traja 1-3 mesecev, odloži 4-5 serij jajčec. V vsaki seriji pa je 100-150 jajčec. Odlagajo jih v organski material. Iz jajčec se razvijejo ličinke, ki se zabubijo, iz njih pa se razvijejo odrasle muhe, ki se po 3-4 dneh že razmnožujejo. Poleti, ko so temperature visoke, je ta razvojni krog zelo hiter (pri 35°C traja le 7 dni).

Muhe imajo ogromen razmnoževalni potencial in veliko mobilnost. Da bi prekinili njihov razmnoževalni cikel, je potrebno ukrepati hitro, ko populacija še ni prevelika.

Učinkovita rešitev za muhe v hlevu je pripravek QuickBayt SPRAY, le-ta vsebuje feromon, ki muho privlači, in aktivno snov, ki jo ubije. Učinek je viden že po nekaj minutah in deluje od 4 do 6 tednov.

Pripravek zmešamo z vodo in s čopičem nanesemo na zid ali karton. Je bele barve in ni moteč. Uporabljamo ga lahko tudi v bližini živali, saj vsebuje odvračalo Bitrex in s tem preprečuje zaužitje neciljnim organizmom.

Več o izdelku >

Zdrave kokoši

Uporabniške izkušnje:

Uroš Nadu: “Jaz sem uporabil QuickBayt WG 10, insekticid za zatiranje muh (močljiva zrnca). Nanesel sem ga na neupojno površino (v mojem primeru ploščice), lahko tudi steklo, kovina, plastika, itd…, in sicer v odmerku 250g/2dcl vode. Nanos na stene je bil enostaven (čopič ali valček). Pripravek je začel delovati že po prvi uri nanosa. Muhe vidno padajo. Po 1 tednu je v hlevu 2/3 manj muh. Po cca 2-3 dneh sem nanešene površine rahlo s pršilko navlažil. In spet, ko se zadeva posuši ponovno navlažil.”
Kokoš

 

Mitja Žagar: “MUHAHAHAHAHAHAHA populacija muh v našem hlevu je šla na 10% populacije v enem dnevu in to pred ohladitvijo….”

Enostavno naročilo preko spletnega obrazca in brezplačna dostava po celi Sloveniji.